Odla zucchini

odla zucchini

Den som odlar zucchini för första gången blir ofta väldigt nöjd. Med rätt förutsättningar blir en planta ganska snabbt enorm och när den väl börjat producera frukter är det superenkelt att få gigantiska frukter. Tricket är bara att ge växten mycket vatten och dra ut på skördandet. Ju längre man väntar desto. De många plantorna ger fin skörd att dryga ut mat med mer svårflörtade grönsaker. Stora maffiga plantor gör att det är roligt att odla squash. Cucurbita pepoi är det vetenskapliga namnet på den vanliga squashen (sommarsquash) som ibland också kallas zucchini eller courgette. Den tillhör samma familj som gurka och pumpa och har sitt ursprung från Sydamerika där den odlats av indianerna sedan flera hundra år. Den är lätt att odla både på.

Odla zucchini - idspruta

I början vattnade jag dem mycket, men sen klarade de sig själva. Storväxta höstexemplar med hårt skal kan klara några månader i ett torrt och svalt °C utrymme. En planta som slokar vill ha vatten, kallt eller ljummet men ingen växt vill ha hett vatten. Vi skickar sedan ett nytt lösenord till din epostadress. Toppa plantorna när de har utvecklat två till tre klasar av bönor, då mognar bönorna snabbare. Vad är det för skillnad på stickling och skott? Men vänta inte med skörden.

Odla zucchini Video

Få sju fröer gratis att börja din odlingssäsong med!

Odla zucchini - Spckhuggaren Fdd

Dela med dina vänner Facebook Twitter Pinterest Kopiera länk. Yellow Crookneck, ekofrö Katten bland hermelinerna. Framför dig breder trädgården ut sig. Eftersom squash snabbt växer till stora plantor som är svåra att förvara inomhus tycker jag det är bättre att så cirka fyra veckor innan utplantering. Jag struntar numera i kålen, den drar till sig kålfjärilar i mängd.

Share your thoughts

0 Replies to “Odla zucchini”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *