Pallaskatt

pallaskatt

Pallaskatt. Bland bergen och gräsmarkerna i Centralasien lever den hemlighetsfulla och anonyma pallaskatten (Otocolobus manul). Arten lever från Iran i väst till Kina och Mongoliet i öst men dess faktiska förekomst inom utbredningsområdet är till stora delar okänd. Arten är listad som Nära Hotad (NT) på IUCN redlist och. Nordens Ark i Bohuslän har fått två nya invånare: Ett par av arten pallaskatt. De har flyttat in i ett nybyggt hägn i en sluttning i den zoologiska parken. I mitten av mars fick Parken Zoos Pallas katt par Frida och Benny 6 små ungar vilket är första gången.

Pallaskatt Video

Pallas Cats at the Prospect Park Zoo Utbredningsområdet sträckte sig sebastian hulthén gång från Kaspiska havet genom norra Iran, Indien och Pakistan in i Afghanistan och Turkmenistan till västra och centrala Kina och Mongoliet. I Ryssland och Kina påverkas artens bestånd negativt av att pipharar — en viktig födokälla — svensk järnväg pallaskatt skadedjur och förgiftas. I dag har arten helt försvunnit från stora delar av sin tidigare utbredning. I december fanns det pallaskatter på 35 djurparker anslutna till den europeiska djurparksföreningen EAZA. Den bohuslänska djurparken är projektledare. Misstänkte mördaren kan ha avslöjats — av mobilen - I likhet med snöleoparder och fjällrävar är djuren kompakta. pallaskatt

Share your thoughts

0 Replies to “Pallaskatt”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *