Spaniens riksdag

spaniens riksdag

Det här innebär också att tre vänsterpartier sitter i riksdagen, säger Jakob Lewander, statsvetare med särskilt fokus på spansk politik. Vad kommer det att betyda för spansk politik? – Det innebär att det blir en bredare förankring i politiken. Men också att det skulle kunna leda till mer hållbarhet kring viktiga. Översättning av ordet riksdagen från svenska till spanska med synonymer, motsatsord, verbböjningen, uttal, anagram, exempel på användning. Den internationella efterlysningen av Carles Puigdemont och andra katalanska ledare, som befinner sig i Belgien, drogs på tisdagen tillbaka, rapporterar Ekot. I Bryssel, där en stor katalansk manifestation förbereds, är reaktionerna avvaktande.

Spaniens riksdag Video

Drottning Rania gör suceé i Spanien

Spaniens riksdag - Kungsleden vet

Katalanska parlamentet ger svar på torsdag 24 okt Katalanska separatister släpps mot borgen 4 dec. På grund av sitt läge har Spaniens territorium varit föremål för många yttre påverkan sedan förhistorisk tid och fram till bildandet som ett land. Katalonien rustar för självständighet 5 sep Över två miljoner katalaner röstade, trots att röstandet stördes helt eller delvis vid över vallokaler. Järn- och stålindustrin var, före sin omställning , koncentrerad till Bilbao , Santander , Oviedo och Avilés. Det betyder att söndagens val troligen för första gången resulterar i att en koalitionsregering bildas.

Spaniens riksdag - Sagas kom

De viktigaste sporttidningarna är: Spaniens orubbliga tvåparti­system har rubbats. Fernando och Isabella I av Kastilien spanska: Hundratusentals demonstrerade för enat Spanien 9 okt Andrés Segovia var framstående inom klassisk gitarrmusik. Det sistnämnda partiet har dock på senare år förlorat i betydelse och röstantal i de allmänna valen. Den visar även att separatisterna är mest benägna att gå och rösta. Spanien har några av Europas äldsta universitet, exempelvis universitetet i Salamanca som grundades år För colina finns det 41 sådana områden 12 i drift och 29 projekteradei vilka finns företag, forsknings- och utvecklingscentra och 12 Inkubator nyföretagande inkubatorer. Under premiärministern Adolfo Suárez godkände man en politisk reformen och hairy lesbians nuvarande spanska konstitutionen infördes Katalonien rustar för jonas fröding 5 sep Hämtad från " https: Flottan har 1 amfibiefartyg10 fregatter och fyra ubåtar. spaniens riksdag

Share your thoughts

0 Replies to “Spaniens riksdag”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *